Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Romania

Pe cursul inferior al Dunarii, la nord de peninsula Balcanica se ridica mandra Romania cu ai sai munti Carpati, Delta Dunarii si Marea Neagra, acestea fiind doar cateva din comorile tarii.

Citeste mai mult

Romania


Pe cursul inferior al Dunarii, la nord de peninsula Balcanica se ridica mandra Romania cu ai sai munti Carpati, Delta Dunarii si Marea Neagra, acestea fiind doar cateva din comorile tarii.

Despre Romania – scurt ghid istoric

Taram stapanit de daci si cucerit de romani, a facut parte din toate imperiile mari ale istoriei, Roman, Otoman, Rus si Austro-Ungar, gustand din toate culturile lumii. Romania a aparut ca stat in 1859, prin unirea principatelor Moldova si Tara Romaneasca, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, si a fost recunoscuta ca tara independenta 19 ani mai tarziu. 
In 1918 Transilvania, Bucovina si Basarabia s-au unit cu Romania formand Romania interbelica. Tara a fost nevoie sa cedeze din teritorii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar dupa caderea comunistului in 1989, Romania a devenit stat democratic, avand in prezent o populatie de 20 milioane de locuitori. 

Informatii clima Romania

Clima Romaniei este una de tip temperat-continentala, cu patru anotimpuri si marcata de influente oceanice venind dinspre Marea Neagra, si carpato-danubiano- pontice, datorate barierei formata de muntii Carpati, care imparte tara in cele 4 zone geografice. 

In ce luni este cel mai bine sa vizitam Romania?

Romania este o destinatie de vacanta pentru toate anotimpurile. Primavara, intreaga natura revine la viata, cu temperaturi placute de 18 – 20 grade, perfecte pentru calatorit in zonele montane, Transilvania, Maramures si Moldova. 
Vara este cel mai turistic anotimp, incepe in luna iunie si se incheie la jumatatea lunii septembrie, cu temperaturi de pana la 30 grade, ideale pentru litoralul Marii Negre. Toamna in Romania vine cu ploi in cantitati semnificative, dar si multe zile insorite, iar pe timp de iarna, tara este acoperita de zapezi tocmai bune pentru sanius si schi.  

Care sunt cele mai frumoase atractii turistice din Romania?

Romania este o tara cu numeroase atractii turistice si posibilitati de petrecere a timpului liber. Turismul este in continua dezvoltare, cu numeroase statiuni si hoteluri care isi asteapta turistii cu servicii de inalta calitate. 
 1. Castelul Peles din statiunea Montana Sinaia, resedinta de vara a regilor Romaniei, construit intre 1873 si 1914, un loc incarcat de istorie, cu o arhitectura deosebita.
 2. Delta Dunarii, aflata in mare parte in Dobrogea si partial in Ucraina, este a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene, intrata in patrimoniul mondial al UNESCO in 1991, un adevarat paradis pentru pasionatii de natura si bird watching.
 3. Balea Lac este cel mai mare lac glaciar, aflat la 2040 m altitudine, in muntii Fagaras, declarat rezervatie stintifica. Lacul este spectaculos gratie asezarii sale, singurul drum de acces fiind Transfagarasan, care leaga Muntenia de Transilvania, traversand cei mai inalti munti din Romania.
 4. Manastirea Voronet, supranumita Capela Sixtina a Estului, este un complex monahal medieval construit in satul Voronet, recunoscuta la nivel mondial pentru “albastru de Voronet” cu care este pictata, culoare ce nu a putut fi niciodata reprodusa.
 5. Palatul Parlamentului din Bucuresti masoara 270 m pe 240 m, 86 m inaltime, si 92 m sub pamant, are 9 nivele la suprafata si alte 9 subterane, iar Conform World Records Academy, este a doua cea mai mare cladire administrativa pentru uz civil (ca suprafata) din lume, cea mai scumpa cladire administrativa din lume si cea mai grea cladire din lume.
 6. Castelul Bran se afla in pasul Rucar - Bran si este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale tarii, faimos gratie povestilor despre contele Dracula.
 7. Cimitirul Vesel este un cimitir din localitatea Sapanta, judetul Maramures, faimos pentru crucile mormintelor viu colorate si picturile reprezentand scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate, toate cu un puternic caracter umoristic.
 8. Biserica Stavropoleos este un monument istoric, o biserica ortodoxa construita in stil brancovenesc, in centrul orasului Bucuresti, de catre domnitorul Tarii Romanesti, Nicolae Mavrocordat, in anul 1724. Biserica este un lacas care te transpune in timp, un lacas incarcat de istorie si dumnezeire, pastrat cu sfintenie in mijlocul metropolei.
 9. Sfinxul din Muntii Bucegi este un megalit situat la 2216 m altitudine. Originea numelui este datorata asemanarii sale cu un cap uman, asemeni Sfinxului Egiptean, fiind format datorita eroziunii produse de vant.
 10. Pestera Scarisoara adaposteste cel mai mare ghetar subteran din Romania.

Sfaturi utile pentru un sejur perfect

 • Moneda oficiala este leul, insa exista numeroase case de schimb de unde poti lua lei. Atentie la cursul de schimb valutar!
 • Mijloacele de transport in comun sunt foarte accesibile si usor de folosit cand alegi sa vizitezi orasul.
 • Taxi-urile in Romania au tarife avantajoase si pot fi comandate inclusiv online, prin aplicatii mobile.
 • In Romania poti circula in sistem de car sharing.
 • Micul dejun si cina sunt principalele mese, insa multe restaurante si terase servesc meniuri de pranz si organizeaza in week-end brunch-uri.
 • Gastronomia romaneasca este printre cele mai bune din Europa de Est. Trebuie sa incerci vestitele sarmale cu mamaliga, papanasi la desert si un tol de palinca ardeleneasca.
 • Romanii sunt un popor prietenos, ospitalier si care sties a se distreze. In special in capitala, in fiecare seara vei gasi cel putin o petrecere sau degustare de vin.
 • Vinurile romanesti se afla in top 5 in Europa, iar degustarile de vin organizate de crame sunt foarte cautate.
 • Ceramic de Horezu este recunoscuta la nivel international, asa ca nu evitati sa va cumparati macar un vas. Atentie insa sa fie autentica!

Petrece concediul in cele mai atractive destinatii ale Romaniei. Sejur, cazare si transport, precum si cele mai bune oferte early booking 2018, le poti rezerva pe toate online, doar pe www.concediu.com.